Zonder teamspirit geen YOUTUBE!

Naast een sterk idee heeft een startend bedrijf nog iets nodig: teamspirit. Zonder dat zou de bekende website YouTube nooit van de grond zijn gekomen.

Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim, drie jonge collega’s van het Amerikaanse bedrijf PayPal, kwamen op het idee om een video-uploadsite te lanceren. Ze verzamelden tien enthousiaste vrijwilligers die hen hielpen om het idee uit te werken.

Niks geen salaris, aandelen of formele leiderschapstructuren, maar gewoon samen iets leuks neerzetten. Mogelijk gemaakt door een goede teamspirit, aldus mede-oprichter Hurley. Het hoeft dus niet alleen te gaan om geld of aandelen. Verantwoordelijkheid, avontuur, betrokkenheid, vriendschap en teamspirit bleken perfecte motivatiebronnen te zijn.

Praktisch: Deel nieuwe ideeën niet alleen met collega-managers. Bespreek eens een idee met een medewerker die je tegen het lijf loopt tijdens de lunchpauze. Hij zal zich gewaardeerd voelen en het leuk vinden dat je om zijn mening vraagt.

Solis, B. (2008). Chad Hurley on the beginning, rise, acquisition and future of YouTube.  http://bub.blicio.us.

Overgenomen van de scheurkalender “MBA in 1 dag” (Ben Tiggelaar).

Geen reactie mogelijk.

Amara Partners

Amara Partners is een samenwerkingsverband van ruim 40 grafische bedrijven in Nederland, waarbij het geheel meer is dan de som der delen.

Amara Twitter

Partner Login